روشن شدن چراغ چک یکی از مشکلاتی است در ماشین های پژو ۲۰۶ ، پراید ، سمند ، ال ۹۰ ، تندر ۹۰ ، سمند و دنا و حتی مزاد ۳ زیاد دیده میشود . البته چراغ چک یک چراغ هشدار دهنده است و روشن شدنش به معنی پیش آمدن مشکلی در سیستم خودرو هست . در این نوشته به معرفی ۱۰ عامل اصلی که باعث روشن شدن چراغ check ماشین میشود می پردازیم.

۱- خرابی سنسور اکسیژن : سنسور اکسیژن اولین متهم است. این سنسور بنا به دلایلی مثل شکستن ،‌ روغن‌ سوزی موتور، معیوب بودن و کارکرد نادرست سیستم برق پیشرانه که منجر به خام‌ سوزی و بد سوزی موتور می شود، اخطار می‌دهد و از کار می‌افتد. خرابی این سنسور اثر مستقیم و کاملا محسوسی در مصرف سوخت دارد و می‌تواند تا ۴۰ درصد باعث افزایش مصرف سوخت شود.

۲- کاتالیزور : کاتالیزور یا همان مبدل کاتالیست، قطعه‌ای است که در مسیر سیستم اگزوز قرار می‌گیرد و توانایی این را دارد که تا ۹۰ درصد گاز‌های سمی خارج شده از پیشرانه اتومبیل‌ها را به گاز‌های غیر سمی تبدیل کند. دومین دلیل برای روشن شدن چراغ چک ماشین کاتالیزور است. این قطعه باید بعد از گذشت چند سال و بسته به کارکرد خودرو تعویض شود . البته برخی فکر میکنند لازم نیست ! و حتی آنرا حذف میکنند و تازه اعتقاد دارند ماشین بهتر راه میرود!! البته ممکن است بهتر راه برود (تنفس بهتر ماشین) اما هوا را هم بیشتر آلوده میکند!

۳- خرابی وایر ها خرابی وایر ها یکی دیگر از دلایل روشن شدن چراع چک خودرو هست. خرابی وایرها باعث می شود تا جریان برق کافی به شمع ها نرسد و می تواند باعث خرابی کوئل ها و باتری شده و از طرفی در صورتی که دارای نشتی جریان برق باشند، بر روی دیگر قسمت های خودرو نیز اثر منفی بگذارد.

۴- شمع ماشین : حتی در خودرو های با تکنولوژی پایین نیز، خرابی یک شمع و کارکرد نادرست آن باعث روشن شدن چراغ check می شود.

روشن شدن چراغ چک ماشین
روشن شدن چراغ چک ماشین

۵- درب باک خودرو : شاید باورش سخت باشد اما خرابی و شل بودن این در باک می تواند باعث روشن شدن چراغ check خودرو شود و البته به تکنولوژی ماشین شما نیز بستگی دارد. باز بودن درب باک منجر به خروج گاز های بنزین شده و همین اتفاق بر روی عملکرد کنیستر اثر خواهد گذاشت و باعث روشن شدن چراغ چک می شود.

۶- سنسور خلا و شیلنگ آن : در ماشین های انژکتوری، سنسوری به نام سنسور خلا یا همان مپ سنسور وجود دارد که وظیفه گزارش دهی مقدار هوای مکش شده به ECU یا کامپیوتر خودرو را بر عهده دارد.. اطلاعات سنسور خلا به ECU داده می شود تا باز هم در میزان پاشش انژکتور ها به کار برود.

این مطلب هم برای شما مفیده :
اصطلاحات انگلیسی خودرو

این مطلب را هم بخوانید : علت روشن شدن چراغ چک

۷- باتری معیوب : در اغلب ماشین ها، تنها چراغی که مربوط به سیستم شارژ و باتری است، همان چراغ دینام است و هشداری برای خرابی باتری دیده نمی شود. این در حالی است که در خودرو های مدرن با تکنولوژی بسیار بالا، جدیدا چراغ هشدار دهنده خراب شدن باتری نیز قرار داده شده است. این سیستم به خاطر خواب زیاد خودرو های گران قیمت که کارکرد کمی در طول هفته خواهند داشت، به وجود آمده است و به همین خاطر که در تعداد کمی از خودرو ها با خراب شدن باتری نیز روشن شدن چراغ چک را خواهیم داشت.

۸- سنسور تشخیص حجم هوا بر روی ورودی هوا :، ممکن است بر روی هواکش و یا در هوزینگ هوا، سنسوری وجود دارد که کار آن تشخیص و سنجش حجم هوای ورودی است. اطلاعات این حسگر به ECU فرستاده می شود تا با ترکیب شدن با داده های دیگر، میزان پاشش انژکتور ها معلوم شود. خرابی این سنسور می تواند بین ۱۰ تا ۲۵ درصد در مصرف سوخت خودرو اثر بگذارد.

۹- سیستم EGR : البته این سیستم به آن سوپاپ egr هم گفته میشود در خودرو های دیزل موجود است. در این سیستم مقداری از خروجی اگزوز دوباره به داخل موتور برای سوخت و ساز فرستاده می شود تا آن حجم باقی مانده از سوخت که به درستی نسوخته است و در حال خارج شدن از اگزوز و آلوده کردن محیط است، دوباره وارد چرخه کاری موتور خودرو شود. در این سیستم، سوپاپی برای ورود گاز های نسوخته حاصل از احتراق وجود دارد که exhaust gas recirculation valve نام دارد. خرابی این سیستم نیز میتواند باعث روشن شدن چراغ چک خودرو باشد.

۱۰- کوئل خودرو : آخرین دلیلی که برای روشن شدن چراغ chek ماشین معرفی میکنیم کوئل ماشین است. مشکل در جرقه زنی در یک شمع و یا خرابی کوئل می تواند باعث روشن شدن چراخ چک شود. خرابی این قسمت باعث ارسال جریان کم برق برای جرقه زنی به سر شمع ها می شود که نتیجه آن از کار افتادن سیلندر ها و اختلال در امر سوخت و ساز خواهد بود. در خودرو های قدیمی تر برای همه موتور یک کوئل در نظر گرفته شده است و این در حالی است که برای موتورهای جدید تر و به روز تر، برای هر سیلندر یک کوئل وجود دارد.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله روشن شدن چراغ چک خودرو چه پیامی دارد؟ را در سایت نیسان نوین مطالعه کنید.
مطالب دیگر سایت را هم بخوانید : تعمیرات گیربکس اتوماتیک هزینه تعمیرات ماشین

اگر سوال یا نظری دارید پایین این صفحه وارد کنید


مدیریت

مهندس کامپیوتر ، مشاور طراحی وب سایت و بهینه سازی وب سایت و کسب و کار اینترنتی

1 دیدگاه

مهدی · دسامبر 8, 2021 در 2:05 ب.ظ

اگر با روشن شدن چراغ چک خودرو افت شتاب پیدا کند و یا شروع به لرزش کند، کدام یک از این ۱۰ مورد بالا که نام بردید میتواند باعث این مشکل شده و باید آن را بررسی کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *